Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (2024)

Alles over fulfilment via Monta

Fulfilmentin de logistiek betreft het volledige logistieke traject van orderontvangst tot levering bij de klant. Dit proces omvat opslag, verpakking en verzending van producten vanuit het magazijn tot aan de deur van de consument. Bij Monta zijn we zowel gespecialiseerd in fulfilment als e-fulfilment.

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (1)
Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (2)

Wat is fulfilment?

Fulfilment is een logistiek proces waarbij producten en/of diensten aan klanten worden geleverd. Het omvat de verzameling, verpakking en verzending van producten en de afhandeling van retourlogistiek en klachten. Het doel van fulfilment is om de bestellingen van klanten snel, correct en efficiënt af te ronden, zodat ze tevreden zijn met hun aankopen. Het is een belangrijk onderdeel van de klantervaring en cruciaal voor het opbouwen van merkloyaliteit en herkenning.

Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun fulfilment intern af te handelen, maar dit wordt doorgaans afgehandeld door een derde partij, zoals een distributiecentrum of logistiek dienstverlener. Monta helpt webshops met fulfilment in alle fases van 2.000 tot 2 miljoen+ bestellingen per jaar. Elk pakketje is even belangrijk!

Wat is het verschil tussen fulfilment en e-fulfilment?

Tegenwoordig worden de termen fulfilment en e-fulfilment door elkaar heen gebruikt. Toch is dit niet helemaal terecht, want er is een duidelijk verschil te onderscheiden.

 • Fulfilment: richt zich op het orderverwerkingsproces van zowel online webshops als offline winkels (fysieke winkels)
 • E-fulfilment: is enkel gefocust op het orderwerkingsproces van webshops.
Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (3)
Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (4)

Voordelen van een fulfilment partij voor jouw webshop

Het integreren van fulfilment services kan een aanzienlijke meerwaarde bieden voor je webshop. Hier zijn enkele sleutelvoordelen:

 • Efficiëntie in orderverwerking: Fulfilmentcentra zijn geoptimaliseerd voor snelle en nauwkeurige orderverwerking, wat leidt tot snellere leveringstijden.
 • Kostenbesparing op opslag en Verzending: Door schaalvoordelen kunnen fulfilmentproviders vaak lagere tarieven bieden voor opslag en verzending dan individuele webshops.
 • Flexibiliteit in voorraadbeheer: Fulfilmentcentra kunnen gemakkelijk opschalen tijdens piekperiodes, waardoor je niet vastzit aan ongebruikte ruimte of beperkte capaciteit.
 • Verbeterde klanttevredenheid: Met professionele verpakking en betrouwbare levering verbeter je de klanttevredenheid en stimuleer je herhaalaankopen.

Door samen te werken met een fulfilmentpartner, kun je je concentreren op de groei van je webshop terwijl de logistiek vakkundig wordt afgehandeld.

Ontdek binnen 1 dag hoeveel sneller jouw webshop kan groeien

Wat onze klanten zeggen

Monta is al jarenlang onze fulfilment partner waar we samen onze groei mee realiseren. Naast het bevoorraden van onze winkels regelt Monta ook de complete online orderverwerking. Ook op internationaal vlak maken we flinke stappen. Monta regelt nu ook ons fulfilment vanuit Duitsland, erg fijn!

Sander Groenendijk

CFOO Pink Gellac

Het is mooi om te zien hoe hard er daar wordt gewerkt om al onze pakketjes te versturen. We hebben hoge ambities en Monta helpt ons deze te realiseren. De logistieke samenwerking verloopt naar grote tevredenheid, zowel in Nederland als in Duitsland!

Teun van Leijsen

Oprichter van Stoov®

Voor ons is de combinatie van IT en logistiek doorslaggevend geweest in de keuze voor MontaWMS. Monta heeft ons geholpen bij het opnieuw inrichten van de processen waarbij efficiëntie, effectiviteit en gebruiksgemak voorop staat en daar zijn we tot de dag van vandaag erg bij mee.

Olaf Berendsen

Director of Operations bij BALR

Als digital-first bedrijf is er grote vraag naar flexibiliteit, snelheid en correctheid. Zeker op het gebied van logistiek, waarbij klantervaring leidend is. Dagelijks komen we nieuwe en complexe vraagstukken tegen, waarbij Monta helpt om op de meest efficiënte en effectieve manier te werk.

Michel Kobus

Oprichter van Yummygums

Flexibiliteit en snelheid staan voor ons op één. Toen we in contact kwamen met Monta kregen we al snel het gevoel dat een partnership met deze partij wel eens heel goed bij onze manier van bedrijfsvoering zou passen. En dat bleek.

Rogier van Egmond

Chief Operating Officer bij iBood

Onze fulfilmentproces uitgelegd in 10 stappen!

Fulfilment partij Monta verzorgt mete-fulfilmentde complete logistieke afwerking van jouw webshop-orders. Vanaf het moment dat we jouw voorraad ontvangen in een van onze warehouses tot het moment dat de artikelen worden verzonden naar de consument.

Fulfilment begint bij IT – stap 1

Het allerbelangrijkste onderdeel van fulfilment software is de IT. Dekoppelingtussen jouw ordersysteem en webshop en het magazijn van Monta is een belangrijk onderdeel van fulfilment. Daarnaast is de IT-communicatie met de vervoerder en de consument van groot belang. De consument verwacht netjes op de hoogte gehouden te worden over de status van zijn pakketje.

De koppeling tussen jouw ordersysteem en webshop en het magazijn van Monta is een belangrijk onderdeel van fulfilment. Daarnaast is de IT-communicatie met de vervoerder en de consument van groot belang. De consument wil graag continu op de hoogte zijn van de status van de verzending en levering van zijn pakketje.

Een efficiënte goederenontvangst – stap 2

De volgende stap in het proces van fulfilment betreft de ontvangst van de goederen. De goederen die binnenkomen worden geteld, zorgvuldig gecontroleerd op beschadigingen, eventueel getest, ingeboekt en op de juiste plek in het magazijn geplaatst. Zo houden we overzicht welke goederen er in het magazijn liggen en kunnen we je op correcte wijze op de hoogte houden.

Slimme opslag van goederen – stap 3

Bij fulfilment voor een webshop worden de goederen dus opgeslagen in het magazijn. Voor alle goederen gelden verschillende voorwaarden. De opslag van kleding is bijvoorbeeld anders geregeld dan de opslag van elektronica. Daarom spreken we over verschillende typen locaties zoals palletlocaties, legbordlocaties en bakjeslocaties. Alle locaties zijn uniek geïdentificeerd met barcodes. Alle goederen worden in het warehouse dusdanig opgeslagen dat deze op de meest efficiënte plaats liggen.

Met behulp van slimme, zelflerende software vindt steeds verdere optimalisatie plaats binnen het warehouse.

Razendsnelle orderverwerking is essentieel – stap 4

Orderverwerking betekent letterlijk de verwerking van een order in het proces van fulfilment voor een webshop. Dit onderdeel van fulfilment bestaat uit het orderpicken in het magazijn en een extra controle van de artikelen voordat ze ingepakt worden. Ook het orderpicken moet zo snel en efficiënt mogelijk. Bestellingen die bijvoorbeeld om twee minuten voor twaalf uur middernacht binnenkomen moeten om kwart over twaalf al weer weg zijn. Deze bestelling worden namelijk enkele uren later alweer bij de consument afgeleverd.

Foutloos inpakken – stap 5

Het volgende onderdeel van fulfilment is het inpakken van de order. Het inpakken of verpakken van een order kan op diverse manieren worden gedaan. Het kan eenvoudig verpakt worden in een verzenddoos, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om bestellingen als cadeau in te laten pakken, gepersonaliseerde handgeschreven kaartjes toe te voegen, te sealen of de order te voorzien van hele specifieke beschermende verpakkingsmaterialen. Tijdens het inpakken checken we nog een keer of alle artikelen wel echt overeenkomen met de bestelling van de klant. De klant mag namelijk nooit een ander product ontvangen dan hij besteld heeft.

Het fulfilment proces in 80 seconden

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (5)

Verzenden tot vlak voor middernacht – stap 6

De order wordt uitgeleverd aan een vervoerder. Er is tegenwoordig een ruime keuze uit verschillende vervoerders met ieder zijn eigen specifieke logistieke producten, zoals afhaalpunten, avondleveringen en pakketautomaten. Monta, expert op het gebied van fulfilment, ondersteunt hierin. We hebben namelijk een grote invloed op de cut-off tijden. De cut-off tijd is het tijdstip tot waartoe bestellingen nog binnenkomen en direct dezelfde dag nog worden verwerkt. Bij Monta is het mogelijk om een cut-off tijd te hanteren van 23.45 uur. Alle bestellingen tot die tijd worden dan nog direct dezelfde dag verzonden.

Goede retourlogistiek houdt jouw kopers blij – stap 7

De tevredenheid van een consument over een webshop wordt vaak voor een groot deel bepaald door de wijze waarop retouren worden afgehandeld. Fulfilment speelt ook hierbij een grote rol. Dit proces moet dus netjes en snel worden afgehandeld. Een consument die toch de blauwe jas wil hebben in plaats van de paarse jas, moet zo snel mogelijk de blauwe jas ontvangen. Als een consument haar geld terug wil, moet dit direct worden afgehandeld.

Perfect voorraadbeheer is een essentieel onderdeel van fulfilment – stap 8

De consument koopt iets online en gaat er over het algemeen vanuit dat het door zijn of haar bestelde product op voorraad is en direct wordt verzonden. Een 100% betrouwbare voorraad is dus essentieel. Als webshopeigenaar wil je de voorraad inzichtelijk én realtime kunnen zien en bijhouden. Een voorraadstatus van één minuut oud is al informatie die niet meer relevant is. Er kan namelijk in die ene minuut al weer wat verkocht zijn aan iemand anders.

Naast een betrouwbare, fysieke voorraad is het ook heel belangrijk dat de voorraad in de nabije toekomst gaat kloppen. Door middel van slimme berekeningen wordt er zo goed mogelijk voorspeld hoe groot de voorraden moeten worden. Deze berekeningen houden rekening met allerlei variabelen, zoals het seizoen, verkochte producten per dag, kortingsacties en meer.

Houd grip met realtime fulfilment rapportage – stap 9

Als webshopeigenaar heb je een terugkoppeling nodig in de vorm van een duidelijke realtime fulfilment rapportage. Je krijgt antwoord op vragen als ‘wat is de status van de openstaande orders?’ en ‘wat is de status van mijn voorraad?’. Maar ook track en trace codes, dynamische forecast en de status van retourzendingen zijn in het rapport verwerkt.

Klantenservice op maat – Stap 10

Heb je tussentijds vragen over lopende bestellingen, de voorraad of het proces? Dan is het wel zo fijn om een persoonlijk contactpersoon te hebben. Bij Monta werken we per fulfilmentlocatie met een persoonlijk contactpersoon. Ligt jouw voorraad in een van onze vestigingen? Dan kun je direct schakelen met jouw toegewezen contact. Zo blijf je altijd op de hoogte van de verschillende statussen. Wel zo prettig

Leer ons kennen.
Monta, aangenaam.

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (11)

Optimale e-fulfilment voor je webshop

Het echte verschil binnen de e-commerce fulfilmentprocessen wordt gemaakt zodra er een bestelling binnenkomt. Ons systeem, ondersteund door een ervaren IT-afdeling, stelt ons in staat om met precisie en snelheid de juiste producten te lokaliseren en voor te bereiden voor verzending. Dit is waar e-commerce fulfilment echt tot zijn recht komt, en Monta staat garant voor een naadloze afhandeling van de bestellingen via jouw webshop.

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (12)

Fulfilment op jouw voorwaarden

Bij Monta kun je kiezen tussen maatwerk fulfilment en all-in fulfilment. Beiden hebben zo hun eigen voordelen. Het voornaamste verschil lichten we graag even kort toe (zie ookdefinitie).

 • Maatwerk fulfilment
  Bij maatwerk fulfilment heb je voor iedere stap in ons proces keuzemogelijkheden. Deze opties doorlopen we samen en jij bepaalt het gehele proces. Prettig als je de touwtjes graag in handen houdt!
 • All-in fulfilment
  Als je kiest voor all-in fulfilment worden sommige beslissingen voor jou gemaakt. Onze experts kiezen daarin uiteraard altijd in jouw voordeel. Handig als je genoeg te doen hebt en graag uit wil besteden zonder er naar om te hoeven kijken.

Vanaf 10 orders per dag is fulfilment al een goede keus

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (13)

“Strategisch partnership zorgt voor snelle groei” – iBood.

“Gaaf dat we ons nu niet meer zorgen hoeven maken over de logistieke afhandeling; we weten nu dat het goed komt, ook wanneer we weer van die pieken gaan krijgen, zoals Cyber Monday, Black Friday en de feestdagen.”

Lees hier het interviewmet Rogier van Egmond – de Chief Operating Officer van iBood.

Alles over ons fulfilment in een overzichtelijke brochure.

Monta regelt voor meer dan 1.800 webshops de logistiek. Wil je weten of dit ook voor jou interessant is?

Laat je mailadres achter en download direct de brochure!

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (14)

“Wij zijn klaar voor de toekomst” – BALR.

“De hybride oplossing is bij BALR gerealiseerd door vanuit twee warehouses te werken, waarbij binnen het ene magazijn op B2C wordt gericht, en binnen de andere op B2B.”

Lees hier het interviewmet Olaf Berendsen, Director of Operations bij BALR.

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (15)

Onze performance garantie

Als fulfilment partij hebben wij ruim 23 jaar ervaring. Het resultaat is de performance garantie van 99,98% voor onze fulfilment klanten. Met 17 vestigingen zitten we ook altijd in de buurt.

#1 – Transparantie in kosten

De vaste prijzen voor ieder onderdeel van fulfilmentbehoefte bieden een grote vorm van transparantie. Je weet precies wat elk onderdeel kost en kan zo heel overwogen en efficiënt jouw prijsstelling en marketing van je webshop aanpassen naar jouw behoeften. Je kunt snel afwegen of de kosten van bepaalde aanpassingen in cut-off tijden of tijdvakleveringen voor je rendement opleveren. Simpel en overzichtelijk.

#2 – Snelheid van de werkzaamheden

Het tweede voordeel van de fulfilment filosofie van Monta is de snelheid waarmee wij werken. Naast de snelheid en betrouwbaarheid in het uitvoeren van onze fulfilmentwerkzaamheden kunnen wij altijd binnen 1 week de IT- integratie met je webshop verzorgen. Hiervoor beschikken wij over eigen IT-afdeling die alle software op maat maakt. Onze IT-afdeling neemt daarbij jouw zorg uit handen met ook hier transparante kosten.

#3 – Regie bij de klant

Fulfilment legt de regie bij de consument. De webshop eigenaar kan bij ons eenvoudig kiezen welke verzendmogelijkheden hij biedt aan de consument. Met onze uitgebreide opties in onder andere de verzenders, afhaallocaties, tijdvakleveringen en cut-off tijden krijgt de consument de regie in handen. Tot 23.45 uur kan de consument bestellen en heeft hij het pakket de volgende werkdag in huis, maar hij kan uiteraard ook kiezen voor een andere leverdatum of bezorgadres om zijn pakket te ontvangen.

#4 – Zeer hoge betrouwbaarheid

Met een orderpickperformance van 99.98% is onze betrouwbaarheid zeer hoog. Deze betrouwbaarheid is ook in de samenwerking met de webshops terug te zien. Samen werken we aan hetzelfde doel, namelijk de consument die zijn aankoop doet bij een webshop en daarna minimaal een perfecte service verwacht. Wist je overigens dat we met bijna ieder webwinkelsysteem een koppeling kunnen maken?

Vrijblijvende offerte binnen een dag.

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (16)

Ivo Meerbeek

Account Manager

Heb je vragen?

160,000

m² magazijn

17

vestigingen

1,000

werknemers

1,800

webshops

 • Altijd 1 contactpersoon - zo weten we alle ins & outs van jouw webshop
 • Het fulfilment proces is aan te passen naar jouw voorwaarden

Welke diensten van ons fulfilment bedrijf passen bij jou?

Het leek ons goed om wat argumenten op een rijtje te zetten.

Alsfulfilment bedrijfzijn we natuurlijk een beetje partijdig in de keuze of je fulfilment in eigen beheer houdt of uitbesteed. In gesprekken die we voeren horen we verschillende argumenten voor beide keuzes. Het leek ons daarom goed om wat argumenten op een rijtje te zetten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Vanaf 10 orders per dag is fulfilment al een goede keus

Fulfilment in eigen beheer? De voordelen.

Het gevoel dat je grip hebt

Met het fulfilmentproces in eigen beheer krijg je het gevoel dat je er grip op hebt. Je hebt tenslotte alle controle en kan erop toezien dat alles naar jouw wensen verloopt. Maar groeit jouw succesvolle webshop? Dan kan het aantal orders je snel boven het hoofd stijgen. Je kan het gevoel krijgen dat je de controle kwijt raakt; de verzending van al je orders kost zoveel moeite en tijd dat er weinig tijd overblijft om je focus op de business te leggen.

Zelf fulfilment doen is goedkoper

Als beginnende of kleine webshop is het inderdaad goedkoper om zelf je orders te verwerken. Zeker wanneer je een grote voorraad hebt in combinatie met lagere orderaantallen. Groeit het aantal orders, dan is fulfilment uitbesteden al heel snel goedkoper. Vaak worden veel kosten vergeten in de prijs per order wanneer een keuze wordt gemaakt tussen uitbesteding en eigen beheer. Denk aan kosten voor personeel, huisvesting, afschrijving, verpakkingsmateriaal, verzekeringen of onderhoud.

Precies weten wat je in voorraad hebt

Invloed uitoefenen op het proces, even de voorraad inzien en snel ingrijpen; dat zijn voordelen van eigen beheer. Je loopt gemakkelijk even door de loods om te kijken hoe het met de voorraad en de verwerking staat. Maar heb je eigenlijk wel realtime inzage in de handelingen die worden verricht en weet je precies wat de voorraad is? We zien dat dit in de praktijk vaak tegenvalt. Al snel verlies je de grip op het proces en de voorraad als de orderaantallen toenemen.

Je bent heel flexibel

Wanneer je jouw fulfilment in eigen handen hebt, kun je heel flexibel zijn in je verzending. Even leuk inpakken, een extra product erbij, handgeschreven kaart toevoegen of bedrukte dozen gebruiken. Bij uitbesteding vragen deze extra’s een goede afstemming en flexibiliteit van het fulfilmentbedrijf.

Wat onze klanten zeggen

Als digital-first bedrijf is er grote vraag naar flexibiliteit, snelheid en correctheid. Zeker op het gebied van logistiek, waarbij klantervaring leidend is. Dagelijks komen we nieuwe en complexe vraagstukken tegen, waarbij Monta helpt om op de meest efficiënte en effectieve manier te werk te gaan.

Michel Kobus

Oprichter van Yummygums

Het is mooi om te zien hoe hard er daar wordt gewerkt om al onze pakketjes te versturen. We hebben hoge ambities en Monta helpt ons deze te realiseren. De logistieke samenwerking verloopt naar grote tevredenheid. We zijn dan ook verheugd dat we samen met Monta in Duitsland gaan starten.

Teun van Leijsen

Oprichter van Stoov®

Voor ons is de combinatie van IT en logistiek doorslaggevend geweest in de keuze voor MontaWMS. Monta heeft ons geholpen bij het opnieuw inrichten van de processen waarbij efficiëntie, effectiviteit en gebruiksgemak voorop staat. Daar zijn wij tot de dag van vandaag heel erg blij mee.

Olaf Berendsen

Director of Operations bij BALR

Flexibiliteit en snelheid staan voor ons op één. Toen we in contact kwamen met Monta kregen we al snel het gevoel dat een partnership met deze partij wel eens heel goed bij onze manier van bedrijfsvoering zou passen. En dat bleek.

Rogier van Egmond

Chief Operating Officer bij iBood

Wat zijn de voordelen van fulfilment uitbesteden?

Webshop laten groeien zonder beperkingen

Het is mogelijk om te groeien in je orderaantallen, zonder klanttevredenheid te verliezen. Een fulfilment bedrijf zorgt ervoor dat de snelheid en kwaliteit van verzenden hoog blijft, ook als je orders opeens verdrievoudigen door een succesvolle marketingcampagne. Je kunt zoveel verzenden als je wilt, zolang de voorraad strekt. De fulfilment partij zorgt ervoor dat het wordt geregeld, terwijl jij geniet van je groei.

Focus op groei van jouw webshop

De groei van je webshop kun je alleen realiseren door genoeg aandacht te geven aan je marketing en productinkoop. Door je niet langer bezig te hoeven houden met de verzending van je orders, kun je als webshophouder juist daar je focus op leggen.

Fulfilment uitbesteden is al snel realistisch

Verzend jij meer dan 10 orders per dag? Dan is fulfilment uitbesteden vaak goedkoper. Vraag hier direct je offerte aan. De schaalvoordelen die een fulfilmentbedrijf biedt, door volume bij de inkoop en de orderverwerking, zijn als individuele webshop nooit te realiseren. Daarnaast geeft een excellent fulfilmentbedrijf toegang tot een realtime inzage van orders en voorraad. Dit alles voor een transparant all-in-tarief, waardoor je grip hebt op de kosten. Je hebt dus geen onverwachte verrassingen. Lees alles over all-in-fulfilment.

Maximale service

Een excellent fulfilmentbedrijf biedt flexibiliteit en maximale service om een order perfect te verpakken en te versturen. Je kunt de consument laten kiezen tussen vervoerder, voor tijdvaklevering of voor bezorging op een afhaalpunt. Dankzij het grote volume kan een fulfilmentbedrijf veel meer opties aanbieden dan een individueel bedrijf kan regelen. En dit alles met messcherpe cut-off tijden tot middernacht!

Perfecte klantcommunicatie

Ons orderproces wordt snel en effectief gecommuniceerd naar eindklanten. De consument ontvangt een mail, sms of foto waarmee het inpakken van de bestelling wordt bevestigd. En dat is slechts één onderdeel van het gepersonaliseerde communicatieproces wat we samen met jou op maat maken voor jouw merk en jouw webshop.

De rust dat dingen geregeld zijn

Het hele proces is bij een fulfilment bedrijf ingericht om jouw orders snel en goed te verwerken, om jouw gegevens 100% accuraat te houden en dit alles inzichtelijk te maken. Jij hoeft je nergens druk over te maken. Zo kun jij ongestoord doorwerken aan de ontwikkeling en groei van jouw webshop.

Ontdek alles over onze complete services

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (17)

IT Koppeling

De eerste stap naar optimaal fulfilment is zorgen dat jouw webshop systeem met ons software systeem gekoppeld wordt.

Lees meer

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (18)

Goederenontvangst

Wanneer we jouw voorraad ontvangen, controleren we deze binnen twee uur. Dat doen we op een specifieke manier.

Lees meer

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (19)

Opslag

Monta beschikt over verschillende typen opslaglocaties. We slaan jouw voorraad streng beveiligd op.

Lees meer

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (20)

Orderverwerking

Jouw orders worden zorgvuldig gepickt en gecontroleerd. Alles wat we doen is digitaal en dus terug te vinden in onze Monta-portal.

Lees meer

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (21)

Verpakken

De orders worden met het juiste verpakkingsmateriaal ingepakt. We bieden diverse mogelijkheden en kunnen je hierin adviseren.

Lees meer

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (22)

Verzenden

Tijd om te verzenden! Door optimale verzendopties kan jouw klant (de consument) zelf beslissen waar en wanneer zijn bestelling bezorgd wordt.

Lees meer

Retourlogistiek

Zelf je retouren bijhouden? Binnen onze fulfilment diensten bieden we je toegang tot een online retouren-systeem. Of wij doen het voor je!

Lees meer

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (23)

Voorraadbeheer

Doordat alle data van de vorige stappen inzichtelijk is in het Monta-portal, kun je strategische beslissingen nemen die positief effect hebben op je voorraad.

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (24)

Rapportage

Ook informatie als trends, forecasts, track en trace codes en je klant top 10 zijn in te zien op het Monta-portal. Hier kan je tactisch op inspelen.

Lees meer

Is het fulfilment of fulfillment?

Fulfilment wordt op verschillende manieren geschreven, zowel als ‘fulfilment’ of als ‘fulfillment'. Echter is de correcte, Nederlandse spelling fulfilment. Deze Engelse term is overgewaaid naar Nederland en wordt binnen de wereld van logistiek vaak gebruikt en is dan ook heel bekend. Bij fulfilment draait het om de afhandeling van het gehele logistieke proces vanaf de plaatsing van een order in een webshop tot aan de bezorging bij een klant.

Leuk om te weten

Dagelijks opzegbaar, open contract–We streven ernaar om jou continu de best mogelijk service te leveren waarbij je profiteert van onze eerdergenoemde services en voordelen. Daarom kiezen we er bij Monta voor om te werken met een open contract dat dagelijks opzegbaar is.

 • Late cut-off tijd– Besteld jouw klant voor 23.45 uur, dan heeft hij of zij het pakketje de volgende werkdag al in huis.
 • Eigen contactpersoon– Bij Monta vinden we persoonlijk contact ontzettend belangrijk. Daarom krijg je altijd een vast aanspreekpunt voor al jouw vragen. Kom je ergens niet uit, heb je hulp nodig of heb je een andere vraag? Neem dan simpelweg contact op met jouw contactpersoon binnen Monta.

Met WMS fulfilment ontzorgen we bij Monta dus webshopeigenaren door het gehele logistieke proces om order af te handelen uit handen te nemen. Wij verzorgen fulfilment in allebranchesover heel Nederland; van fulfilment in de Achterhoek en Veluwe tot aan de Randstad. Wil je je e-fulfilment uitbesteden aan Monta? Neem dan contact met ons op!

Laat jouw webshop nog sneller groeien met Monta

Veelgestelde vragen over fulfilment

Wat doet een fulfilment bedrijf?

Een fulfilment bedrijf is verantwoordelijk voor de verwerking en verzending van bestellingen voor andere bedrijven of verkopers zoals bijvoorbeeld webshops. Dit omvat taken zoals het opslaan van producten, verpakken en verzenden van producten naar klanten, het bijhouden van voorraadniveaus en het afhandelen van retouren en ruilen.

Het doel van een fulfilmentbedrijf is om de logistieke last voor andere bedrijven te verminderen, zodat ze zich kunnen concentreren op andere cruciale onderdelen van hun activiteiten, zoals verkoop en marketing.

Door fulfilment uit te besteden, kunnen bedrijven hun efficiëntie verhogen en klanttevredenheid verbeteren zonder zelf in complexe distributienetwerken te hoeven investeren.

Wat zijn de voordelen van fulfilment?

De voordelen van fulfilment zijn dat het webshops in staat stelt hun producten en dienstenefficiënt en kosteneffectief aan hunklanten te leveren. Het biedt ook meer flexibiliteit, zoals het aanbieden van verschillendeverzendopties, het verbeteren van de klantervaring en hetverlagen vande verzendkosten voor retourzendingen.

Verder biedt het webshops ook de mogelijkheid om hun klantenbeter teinformeren over hun bestellingen, waarmee hun producten en diensten nog meer waarde kunnen toevoegen. Laat jouw webshop nog sneller groeien met fulfilment partij Monta. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Welke vormen van fulfilment zijn er?

Er zijn verschillende soorten fulfilment. De meest voorkomende vormen zijn order fulfilment, warehousing fulfilment, kanaal fulfilment en value-added fulfilment. Order fulfilment omvat het verzenden van bestellingen aan klanten en het verwerken van retouren.

Warehousing fulfilment houdt in het opslaan van producten in opslagruimten en het verzenden van producten aan klanten. Kanaalfulfilment focust op het leveren van producten aan distributeurs en retailers.

Value-added fulfilment richt zich op het verbeteren van de klantenervaring door het toevoegen van waarde aan de producten die worden verzonden, zoals het toevoegen van cadeaus bij bestellingen of het bijvoegen van promotiemateriaal. Monta bied je altijd een passende oplossing voor jouw fulfilment proces.

Wanneer kies je met je webshop voor fulfilment?

Als de online verkopen in jouw webshop toenemen, is het geen gek idee om fulfilment voor je webshop te kiezen. Met een groeiende webshop kun je het namelijk erg druk hebben: van inkoop en opslag tot marketing en promotie. Samples keuren, verzending regelen, klantcontact onderhouden en eventuele retouren verwerken nog daargelaten.

Een fulfilment partner neemt dus alles uit handen voor webshops: van de opslag van de voorraad, tot het inpakken van de bestellingen, het verzenden van de bestellingen en zelfs het regelen van de retourzendingen. Zo kun jij volop aan de slag met de groei van de webshop.

Wat is het verschil tussen fulfilment en webshop logistiek?

Fulfilment richt zich op het volledige proces van orderafhandeling; voorraadbeheer, orderpicking, verpakking en verzending van producten. Webshop logistiek daarentegen omvat specifiek de logistieke processen die betrokken zijn bij het beheren en verzenden van producten die via een online winkel worden verkocht.

Fulfilment kan dus worden gezien als een breder concept dat bestaat uit alle aspecten van het orderafhandelingsproces, terwijl webshop logistiek meer gericht is op de logistieke aspecten van online retailactiviteiten.

Hoe te starten?

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (25)

Vul het formulier in

Je fulfilment uitbesteden? Vul enkele gegevens in en dan gaan wij meteen aan de slag om een passend fulfilment aanbod in kaart te brengen. Binnen 24u heb je antwoord.

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (26)

De voorraad staat veilig

Jouw producten gaan in opslag in een van onze beveiligde magazijnen. Ook het aanvullen van producten gaat razendsnel: binnen 2u zijn de producten ingeboekt en klaar voor verkoop.

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (27)

Jij verkoopt, wij regelen het.

Alle bestellingen die klanten in jouw webshop voor 23:45u plaatsen, verpakken en verzenden wij nog dezelfde nacht. Ook retouren regelen wij voor je.

Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (28)

Elk moment de juiste informatie

Via jouw portaal heb je altijd inzicht in je voorraad, bestellingen en retouren. Zo weet je op ieder moment van de dag hoe jouw webshop presteert. Zo kun jij focussen op groei van de webshop.

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
 • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
 • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
 • Met onsfulfilmentverzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (29)

Vrijblijvende offerte

 • Ontvang al binnen één dag een offerte!
Wat is fulfilment? De 10 stappen voor jouw webshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5733

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.